Zilele Municipiului Dej și Festivalul Culturii Populare Someșene ”Samvs”

Zilele Municipiului Dej și Festivalul Culturii Populare Someșene ”Samvs”


Primăria Municipiului Dej, organizează în perioada 26-29 iulie Zilele Municipiului Dej şi Festivalul Culturii Populare Someșene ”SAMVS”. În cele patru zile se vor desfășura activități cultural artistice pentru toate vârstele.  

Prima zi, joi 26 iulie, va debuta la ora 18:00 în Piața Bobâlna cu un spectacol de karate, balet, dans modern, de societate, breakdance si recitaluri de muzică pop, dance, folk şi rock, în cadrul căruia vor urca pe scenă Magic Star, Taekwon-do, Deona Roman, Balet Valentin Studio, Budokan Ryu, Latino Angels, No Limit, Fresh, Hayda, Claus -ft –Alex, Rebele, Bogdan Sebi și Bocoș Ana Maria, Seso, Marin și Petra Grad, Garage Musik Band, Leya.D, Owl Gang(Synyster@RAOWL), Play,  Emanuel Cîrstea.

Evenimentele vor continua vineri 27 iulie, de la ora 21:00 cu concertele susținute de   Ami, Grasu XXL, seara fiind încheiată de trupa Carla's Dreams.

Sâmbătă dimineața începând cu ora 10:00, Sala de Conferințe a Muzeului Municipal va găzdui lansarea cărților SAMVS, vol VIII, Țărmurenii, și ”1848-1849 în orașul Dej și în împrejurimi” precum și o sesiune de comunicări științifice.

Tot sâmbătă în Sala mare a Primăriei Municipiului Dej, de la ora 13:00, vor fi celebrate ” Nunțile de aur”. Ziua se va încheia pe scena din Piața Bobâlna cu un concert care îi va avea ca protagoniști pe Lidia Buble, Cargo și Smiley.

         Ultima zi de sărbătoare a orașului dedicată Festivalului Culturii Populare Someșene „Samvs” debutează la ora 14:00   cu un concert fanfară urmat de un spectacol folcloric în care vor evolua Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului”, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, Ansamblul folcloric „Someşeana” și soliștii Dana Feherdi, Ramona Haranguș, Georgeta Balla,Surorile Diana si Camelia Rodilă, Ioana Maria Câmpan, Diana Bucșa, Gavril Ciciovan.

De la ora 18:00, după mesajul primarului municipiului Dej, vor urca pe scena pentru a susține recitaluri artiștii: Zina Doboș, Dan Ariana Mixandra, Iulia Iosip, Claudiu Moldovan, Cristina Beldean Moșutan, Mădălina Ancuța Mârza, Dorina Grad , Maria Marcu, Alina Zanc Ciubăncan, Adela Zanc, Mariana Morcan, Felix Gălan, Amalia si Andrada Codorean, Ioan Dordoi.                                               

Seara festivalului va fi încheiată cu recitaluri susținute de Ana Ilca Mureșan, Mihaela si Ciprian Istrate,  Ștefan și Andrei Petreuș, Ionuț Langa, Mariana si Adriana Anghel.

Concertele vor fi acompaniate de orchestra de muzică populară „Someşana” a Casei Municipale de Cultură Dej, dirijor: prof. Zenu Zanc.

Zilele Dejului si Festivalul Culturii Populare Someșene „ Samvs” ediția a XLI-a, vor fi marcate duminică de un foc de artificii.

”La fel ca în fiecare an în această perioadă, vom sărbători împreună Zilele Municipiului Dej și Festivalul Culturii Populare Someșene, ” Samvs” aflat la cea de a XLI-a ediție.  Anul acesta, Anul Centenarului Marii Uniri, evenimentele se vor desfășura pe parcursul a 4 zile, prima zi fiind dedicată aproape în totalitate talentelor locale și din zonă, pe care vrem să le punem în valoare. Este sărbătoarea noastră, a tuturor dejenilor pe care îmi doresc să o petrecem împreună, într-o atmosferă de bună dispoziție și relaxare, urmărind artiști renumiți și îndrăgiți de noi și participând la evenimentele organizate în cadrul Festivalului Culturii Populare Someșene, ” Samvs” .”

 

                                                                                                                               Primar

Morar Costan