15 septembrie ” Ziua Națională de Curățenie” Let’s Do It, Romania!

15 septembrie ” Ziua Națională de Curățenie” Let’s Do It, Romania!


Primăria Municipiului Dej participă la proiectul” Let’s Do It, Romania!”, eveniment care va avea loc în data de 15 septembrie 2018.

Acțiunea se va desfășura între orele 09:00-15:00 și pe parcursul ei se va interveni pentru  ecologizarea zonelor: Pădurea Bungăr, Mulatău, zone din Ocna Dej și alte locații.

Participanții la activitate sunt aşteptaţi sâmbătă, 15 septembrie, la ora 8:00, în faţa Primăriei Municipiului Dej, pentru a primi mănuşi şi saci în vederea colectării deşeurilor, urmând apoi deplasarea spre locaţiile stabilite. Acțiunea se realizează cu sprijinul Companiei Brantner- Vereş care va asigura colectarea şi transportul deşeurilor.

” Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din România cu peste 1.400.000 de voluntari, implicați în 7 ani de activitate.

Sub egida ” Let’s Do It, Romania!”, începând cu anul 2010 în țara noastră a avut loc derularea proiectului ” Ziua Națională de Curățenie”

Anul acesta proiectul se va realiza în context global în 150 de țări simultan sub numele de ”World Cleanup Day” și reprezintă cea mai ambițioasă mișcare civică din istorie.

Pe 15 septembrie 2018, organizatorii au ca obiectiv pentru campania din acest an din România mobilizarea a 1 milion de cetățeni participanți în cadrul proiectului, ca beneficiari direcți ai acestuia.

Echipa județeană Cluj în campania ” Let’s Do It, Romania” 2018  își dorește mobilizarea a 5% din populația județului Cluj, adică peste 35.000 de voluntari și peste 1228 mormane de deșeuri de identificat și curățat, cu scopul de a conștientiza populația cu privire la importanța colectării deșeurilor.

 

 

Mesaj din partea organizatorilor

Hai să facem curățenie în toată țara. Într-o singură zi!

Anul acesta, 150 de țări și milioane de voluntari se unesc pentru o cauză comună – curățarea planetei de deșeuri

 

Salut,

Cu siguranță ai auzit deja de "Let's Do It, Romania!" - cea mai mare mișcare socială din România! Din 2010 și până în prezent, "Let's Do It, Romania!" a implicat peste 1.400.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 18.000 de tone de deșeuri.

Anul acesta, "Let's Do It, Romania!" se întâmplă din nou!

Pe 15 septembrie 2018 organizăm World Cleanup Day, cea mai ambițioasă mișcare civică de pe Glob – 150 de țări se unesc pentru a curăța deșeurile de peste tot!

Pe 15 septembrie, facem din nou curățenie în România, pentru a șasea oară. Hai să scriem un nou capitol in povestea "Let’s Do It, Romania!". Ce zici, vrei să faci parte din el? Let’s Do It Again, Romania!

                                                     

Cum te poți implica:

 

  • Ajută-ne să facem Harta Deșeurilor – descarcă gratuit aplicația World Cleanup și pune online, printr-un singur click, deșeurile pe care le găsești în natură!

 

  • Implică-te în ziua de curățenie pe 15 septembrie alături de colegii, prietenii sau familia ta!

 

De ce “Let's Do It, Romania!”?

 

  • Pentru că ne-am săturat să stăm pe margine și să fim simpli privitori, fără a acționa – avem nevoie de mai mulți DOERS!
  • Pentru că dacă ne unim toți, pentru o singură zi, putem aduce schimbări vizibile României și lumii întregi!
  • Pentru că în România problema deșeurilor este una reală!
  • Pentru că locuitorii României trebuie să înțeleagă importanța unui comportament responsabil față de mediu și necesitatea aplicării acestuia în viața de zi cu zi!
  • Pentru că gesturile mici schimbă lumea!

Știai că:

  • Proiectul a fost inițiat în Estonia în 2008, iar inițiativa a fost preluată în peste 120 de țări. În acest moment, peste 15.000.000 participanți au luat parte la proiect în întreaga lume. Poți vedea aici un video despre cum a început totul în Estonia.
  • Pe partea de organizare, 5 autorități centrale și peste 2.000 de autorități locale au fost implicate pe parcursul proiectului în România, împreună cu peste 1200 de organizatori la nivel național. Au fost implicați peste 300 de parteneri de logistic (salubrizare, valorificare și depozitare), peste 350 companii și peste 255 ONG-uri.
  • România este în topul țărilor din comunitatea “Let's Do It, World!” care a organizat o acțiune de curățenie la nivel national. De asemenea, România este un model de succes pentru alte tări din proiect, mai multe inițiative locale fiind preluate și la nivel internațional: aplicațiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică sau comunicare sunt acum folosite și iîn alte țări „Let`s Do It!”

Dacă ești Doer și vrei să fii parte din schimbare, vino la curățenie pe 15 septembrie! Hai și tu să facem curățenie în toată țara într-o singură zi!

Cum afli noutăți?

Intră pe site și pe blog și citește despre evoluția proiectului!

Abonează-te la newsletter pe site-ul letsdoitromania.ro!

Like & See First pe pagina noastră oficială!

Urmărește-ne pe Twitter, pe Youtube și pe LinkedIn!

Urmareste detalii despre organizarea World Cleanup Day in Judetul Cluj pe facebook reprezentant Let’s Do It Romania! judetean: https://www.facebook.com/NatureOclock/

Hai cu noi să facem curățenie în toată țara. Într-o singură zi!

Hai să schimbăm lumea împreună!

 

LET'S DO IT!