Ședinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej

Ședinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej


      În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1) și art. 134 din Ordonanța de Urgență Nr. 57/2019  privind  Codul administrativ, se convocă ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej care va avea loc

în data  de  27 ianuarie  2023, ora 1300

  Lucrările se vor desfășura în Sala de ședințe a Consiliului Local, cu următoarea

 

 

ORDINE DE ZI:

 

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2023 al municipiului Dej și bugetele instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subvenții pentru anul 2023.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar al Municipiului Dej.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării art.1 din HCL nr.1 din 5 ianuarie 2023 privind aprobarea utilizării excedentului bugetar al Municipiului Dej- Activitate economică.
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar al Spitalului Municipal Dej.
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea excedentului bugetar al Liceului Tehnologic Someș Dej.
  6. Proiect de hotărâre privind stabilirea cotizației acordată de Municipiul Dej echipei de fotbal F.C. ”Unirea” Dej, în calitate de membru asociat.
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării Contractului de finanțare cu valoarea rezervei de implementare constituită în cadrul proiectului: ”Creșterea calității vieții populației Municipiului Dej prin construirea și dotarea Centrului cultural recreativ și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din Cartierul Dealul Florilor, cod SMIS 123139.
  8. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării Contractului de finanțare cu valoarea rezervei de implementare constituită în cadrul proiectului:Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din Pădurea Bungăr, Municipiul DejCod SMIS 112513.
  9. Proiect de  hotărâre  privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul urmare prevederilor art.19 din OUG 64/2020 completată și modificată prin OUG 99/2022 și respectiv OUG 117/2022” Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială prin îmbunătățirea infrastructurii publice în Zona urbană Marginalizată din municipiul Dej” SMIS 155498.
  10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico-economice și a indicatorilor proiectului urmare prevederilor art.19 din OUG 64/2020 cu completările și modificările ulterioare, pentru proiectul: “Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau  excluziune socială prin îmbunătățirea infrastructurii publice în  Zona urbană Marginalizată din municipiul Dej” cod SMIS  155498.
  11. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Centrul ”Agro Transilvania” Cluj S.A. în vederea exercitării dreptului de acționar.
  12. Proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a pajiștilor în suprafață de 588,57 ha, aflate în proprietatea privată a Municipiului Dej, județul Cluj.
  13. Proiect de hotărâre privind aprobarea  documentației de urbanism – PLAN URBANISTIC ZONAL- pentru executarea lucrărilor de construire Corp C1- Bloc de locuințe S+P+3E+ETAJ RETRAS, Corp C 2 - BLOC DE LOCUINȚE S+D+P+3E+ETAJ RETRAS, CORP C 3 - SPAȚII SERVICII ȘI PARCARE AUTO – demisol și terasa carosabilă, amenajări exterioare și branșamente utilități, amenajări exterioare (parcări) în Municipiul Dej, Strada Ecaterina Teodoroiu, Nr. 61/A.
  14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Unitatea Administrativ Teritorială Dej.
  15. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale S.C. Transurb S.A. Dej pentru anumite categorii de persoane cu domiciliul pe raza Municipiului Dej, respectiv pensionari și persoane care au vârsta legală de pensionare și nu realizează venituri.
  16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Consiliului Comunitar Consultativ al Municipiului Dej și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al acestuia.
  17. Proiect de hotărâre privind stabilirea componenței echipei mobile precum și aprobarea procedurii și modalitatea de intervenție a echipei mobile constituite las nivelul Municipiului Dej pentru intervenția de urgență în cazuri de violență domestică
  18. Soluționarea unor probleme ale Administrației Publice locale.

 

 

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise în format electronic, prin e-mail, către consilieri, începând cu data de 20 ianuarie 2023 și în format scris către comisiile de specialitate și președintele de ședință.

Proiectele  de hotărâre au fost trimise pentru avizare/ depunere amendamente (dacă este cazul)  la:

Comisia juridică și de disciplină, pentru activități de protecție socială, muncă și protecția copilului;

Comisia pentru activități economico - financiare și agricultură,

Comisia pentru activități de amenajare a teritoriului,urbanism,protecția mediului și turism,

Comisia pentru activități social-culturale, culte, învățământ, sănătate, familie și sport.