ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN


ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 ianuarie, ora 10 – 5 ianuarie, ora 10
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

 

                În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol.

             Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

 

Interval de valabilitate: 3 ianuarie, ora 10 – 4 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate și zone afectate: precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș)

 

           În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.