Evenimente

CONCERT DEDICAT ZILEI INTERNAȚIONALE A FEMEII
CONCERT DEDICAT ZILEI INTERNAȚIONALE A FEMEII

Primăria Municipiului Dej, prin Centrul Cultural „Arta”, vă invită la un concert special dedicat Zilei Internaționale a Femeii, susținut de trupa Ad Libitum Voices. Evenimentul va avea loc în sala de concerte a Centrului Cultural „Arta” Dej, marți, 7 martie  2023, începând cu ora 19:00.

Grupul Ad Libitum Voices a apărut în noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, și este unul dintre primele grupuri de pop opera din România. Pop opera înseamnă piese pop cunoscute reinterpretate în maniera operei sau operetei. Pop opera poate împrumuta cântece, arii, fragmente, motive din operă și muzica clasică pentru a le converti într-o interpretare stilizată în stilul pop al muzicii ușoare.

Prețul unui bilet este de 30 de lei. Biletele pot fi achiziționate din cadrul Centrului Cultural „Arta”, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00.

Ziua Culturii Naționale va fi marcată la Dej
Ziua Culturii Naționale va fi marcată la Dej

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej și Centrul Cultural „Arta”, organizează manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale.

În cadrul activităților, la Muzeul Municipal Dej va avea loc joi, 12 ianuarie, ora 16:00 vernisajul Expoziției de artă plastică, „Lucrări din colecția familiilor Boca și Mureșan” și la lansarea cărții „Galeria de artă Frezia Dej. În eternul vremii”, autori Ion Mureșan și Negoiță Lăptoiu.

În cadrul expoziției, găzduită în Sala de Conferințe a Muzeului,  vor fi expuse lucrări ale unor artiști celebri care au expus de-a lungul timpului în cadrul Galeriei de artă Frezia Dej: Aurel Nedel, Elena Szervaczius, Iulian Vitalis Cojocaru, Petru Galis, Viorel Toma, Ion Grigore, Miron Duca, Dedu Victoria, Leon Vreme, Traian Brădean, Marcel Lupșe, Ion Grădișteanu, Aurel Dan, Mariana Bojan, Eva Lucaci, Ciato Victor, Angela Popa Brădeanu, Dan Constantinescu, Vasile Mureșan, Liviu Suhar, Marcel Lupeș, Valentin Codoiu și alții.

Expoziția de artă plastică va rămâne deschisă pentru vizitatori până la data de 26 ianuarie 2023. Intrarea este gratuită.

Vineri, 13 ianuarie 2023, Centrul Cultural ,,Arta” organizează în colaborare cu Garnizoana Dej, manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale, începând cu ora 10:00, la bustul poetului național Mihai Eminescu de pe strada 1 Mai.

În cadrul evenimentului  se va intona Imnul Naţional al României, va avea loc o slujbă de pomenire, depuneri de jerbe și flori la bustul poetului, recital de poezie susținut de  trupa de teatru ” Vistrian Roman” a Centrului Cultural ”Arta” și moment muzical susținut de Corul reunit al instituțiilor de învățământ: Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu”, Liceul Teoretic ,,Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic ,, Someș”.

Ziua Culturii Naționale va fi marcată și la Biblioteca Municipală Dej prin  expoziţia de carte cu titlul ,, Eminescu –erou literar”.

Revelion în  Piața Bobâlna
Revelion în Piața Bobâlna

Primăria Municipiului Dej marchează trecerea dintre ani în Piaţa Bobâlna.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 31 decembrie 2022, cu începere de la ora 23:00 și va fi marcat la ora 00:00 printr-un foc de artificii. În deschidere, va întreține atmosfera DJ Codrin, iar la trecerea dintre ani va cânta îndrăgita interpretă de muzică populară Zina Doboș.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în Piața Bobâlna vor fi restricții de circulație între orele 21:00- 01:00, fiind închisă intrarea din strada 1 Mai și din Piața 16 Februarie.

Ziua Naţională a României  va fi sărbătorită joi, 1 decembrie, la Dej
Ziua Naţională a României va fi sărbătorită joi, 1 decembrie, la Dej

 Primăria Municipiului Dej în colaborare cu Garnizoana Dej organizează joi, 1 Decembrie, manifestări dedicate ZILEI NAŢIONALE a ROMÂNIEI.

 Activitățile vor debuta la ora 15:00 printr-o slujbă religioasă, alocuțiuni și  depunere de coroane la bustul Cardinalului Iuliu Hossu din cartierul 1 Mai.

 De la ora 15:40 evenimentele continuă în Piaţa Bobâlna, unde va avea loc o slujbă religioasă, intonarea Imnului Național, alocuțiunea primarului municipiului Dej, depuneri de coroane, defilarea Gărzii de Onoare și un spectacol folcloric susținut de artiștii locali: Cristina Beldean Mosuțan; Ioan Dordoi, Felix Gălan, Alina Zanc, Adela Zanc, Ioana Breda Morar, Mixandra Ariana Dan, Dana Sălăjan Feherdi, Mădălina Mîrza, Marin Grad, Petra Grad, Alisia Moldovan, Sorana Gălan, Alexandra Moldovan, Camelia Rodilă, Diana Rodilă, Zina Doboș, Gavril Ciciovan și Claudiu Moldovan.

         Programul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia la ora 17:00 cu un spectacol de lasere, urmat de pornirea iluminatului ornamental de sărbători din zona centrală.

Proiectul ,,Centenarul Încoronării” va poposi și la Dej, vineri, ora 13:30 la Muzeul Municipal Dej
Proiectul ,,Centenarul Încoronării” va poposi și la Dej, vineri, ora 13:30 la Muzeul Municipal Dej

Asociația Artis, alături de Primăria Municipiului Dej și Muzeul Municipal Dej aduce în fața publicului iubitor de istorie proiectul educativ: ,,Centenarul Încoronării, la 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria”. Proiectul aflat sub auspiciile Familiei Regale a României se desfășoară sub forma unei caravane și va marca Regalitatea în România, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina pe plan cinematografic, pornind pe urmele vizitelor Familiei Regale în România Întregită (1919-1927), împreună cu specialiști din lumea cinematografiei și  istoriei. Scopul caravanei este acela de a stimula comunitatea în vederea consumului de produse culturale și de a intensifica dialogul intercultural, cu precădere pe tema Regalității.

Manifestările se vor desfășura după structura următoare: marcarea momentului istoric petrecut în urmă cu 100 de ani, prin prezentarea unor materiale video în sala multimedia a muzeului; discuții în prezența invitaților (ambasadori, istorici) despre importanța orașului Dej în ceea ce privește Regalitatea în România; Proiectarea unui film documentar/istoric pe tema Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria; dezbatere după vizionarea filmului; marcarea momentului prin expoziția de fotografie 1922- Anul Încoronări.

         Evenimentul desfășurat la Muzeul Municipal Dej, vineri, 7 octombrie 2022, începând cu ora 13,30 va avea loc în prezența ambasadorilor caravanei Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, nume mari din cultura românească: Irina-Margareta Nistor (Ambasador Cinema), Adrian Cioroianu (Istoric, Ambasador), Nicolae Pepene (Istoric, Ambasador), Mioara Anton (Cercetător științific, Ambasador), Daniel Șandru (Profesor, Ambasador) și Alexandru Muraru (Istoric, Ambasador). În acest fel municipiul Dej devine unul dintre punctele care vor marca harta istorică a Caravanei Centenarul Încoronării. Proiectul Centenarul Încoronării completează în acest fel seria de inițiative prin care municipiul Dej își arată recunoștința față de valorile și principiile Casei Regale a României, dar și față statalitate, onoare, patriotism, demnitate și statornicie.

 

Ziua Recoltei va fi sărbătorită la Dej, duminică, 9 octombrie 2022
Ziua Recoltei va fi sărbătorită la Dej, duminică, 9 octombrie 2022

Primăria Municipiului Dej organizează duminică, 9 octombrie 2022, Ziua Recoltei. Evenimentul se va desfășura între orele 09:00-18:00, în Piața Bobâlna și va fi marcat de expoziția cu vânzare de produse agricole.

În cadrul evenimentului se va desfășura, de la ora 11:00, Festivalul plăcintelor someșene și al Mâncărurilor tradiționale,  ediția a IV-a. Totodată va fi organizat și un  Târg meșteșugăresc și artistic, iar între orele 13:00-18:00 dejenii prezenți în piață se vor putea bucura de tradiționalul spectacol artistic susținut de artiștii populari locali și Ansamblul folcloric ,,Someșana” al Casei Municipale de Cultură.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților, circulația în Piața Bobâlna va fi restricționată începând de sâmbătă, 8 octombrie, ora 18:00, până duminică, 9 octombrie, după încheierea evenimentului.

Ziua Recoltei a devenit o frumoasă tradiție a municipiului nostru pe care o ne bucurăm să o reluăm în acest an. Este un eveniment prin care dorim să promovăm producătorii, produsele și tradițiile din zona noastră. Cu acest prilej vă invităm să petrecem împreună ziua de Duminică, în centrul municipiului, să ne bucurăm de produsele expuse și de momentele special pregătite în cadrul spectacolului artistic.

 

 

Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului din România va fi marcată la Dej
Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului din România va fi marcată la Dej

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej alături de Comunitatea Evreilor din România vă invită vineri, 7 octombrie, să participați la activitățile dedicate zilei de 9 octombrie, Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului din România.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, data de 9 octombrie, ce marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941, a fost stabilită pentru comemorarea oficială, în plan naţional, a Zilei Holocaustului.

În memoria victimelor acestui regretat moment istoric, la data de 7 octombrie, între orele 11:00 – 12:00, doritorii pot vizita Sinagoga din Piața Lupeni, unul dintre simbolurile arhitectonice și istorice ale municipiului.

De asemenea la ora 11:30 se vor depune coroane la Monumentul Evreilor Deportați, ansamblu statual aflat în fața Sinagogii.

Totodată, în cadrul Muzeului Municipal Dej, vizitatorii au ocazia de a studia o mică expoziție dedicată victimelor ghetoului din pădurea „Bungăr”. Expoziția poate fi vizitată între orele 09:00 – 15:00.

Municipiul Dej a avut și el parte de acest eveniment trist al istoriei prin ghetoul ce a cuprins

cea mai mare parte a evreilor din judeţul Someş. Acţiunea de ghetoizare a început la 3 mai. Adunarea evreilor din judeţ s-a făcut sub conducerea lui Pál Antalffy. Ghetoul din Dej s-a aflat printre cele mai mizere din Transilvania de Nord. La insistenţa oficialilor locali virulent antisemiţi, acesta a fost stabilit într-o pădure – aşa-numita „Bungăr”. În momentul de vârf, ghetoul cuprindea 7.800 de evrei, inclusiv cei 3.700 de evrei din oraş. Alţii au fost aduşi din comunităţile rurale ale judeţului Someş, mulţi dintre ei fiind adunaţi, iniţial, în reşedinţele de district de la Beclean, Chiochiş, Dej, Gherla, Ileanda şi Lăpuş. Cei mai norocoşi dintre locuitorii ghetoului se adăposteau în barăci improvizate, ceilalţi fie în corturi făcute manual, fie trăiau sub cerul liber.

 

Film documentar, ”VALEA PLÂNGERII”, la Sala Multimedia
Film documentar, ”VALEA PLÂNGERII”, la Sala Multimedia

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi din Cluj-Napoca, vă invită la vizionarea filmului ”Valea Plângerii”, realizat de Institutul Național pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale.
Proiecția filmului va avea loc Joi, 6 octombrie, 2022, ora 18.00, în Sala Multimedia a Muzeului Municipal. Vizionarea filmului documentar este organizată cu ocazia zilei de 9 Octombrie, Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”INCLUZIV PENTRU DEJ –DEZVOLTARE LOCALĂ PRIN MĂSURI ACTIV - INTEGRATE DE JUSTIȚIE SOCIALĂ”, derulat în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Liceul Tehnologic Special Dej.
Intrarea este libera, in limita locurilor din sala.
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

 

 

Spectacol de teatru la Centrul Cultural ,,Arta”
Spectacol de teatru la Centrul Cultural ,,Arta”

Primăria Municipiului Dej organizează joi,  6 octombrie, de la ora 18:30, la Centrul Cultural ”Arta”, spectacolul de teatru ,,Noi doi și un peron”. 

Piesa de teatru va fi pusă în scenă de actorii Carmen Albu și Vlad Ajder,  regia semnată de Dan Mirea, iar textul este o adaptare după "Tanța si Costel" de Ion Băieșu.

,,Noi doi și un peron” este o comedie savuroasă ce îi are ca protagoniști pe eternii „el” și „ea”, presărată cu (probabil) cele mai importante momente ale unei căsnicii de... succes. Un umor uneori fin, alteori chiar abrupt, dar de nerefuzat în nicio ipostază.

Biletele la spectacol pot fi cumpărate zilnic de luni până vineri între orele 10:00-16:00 de la Centrul Cultural ”Arta” . Pretul unui bilet este 20 lei.

Povestea Încoronării de la Alba Iulia din 15 octombrie 1922, la Centrul Cultural ,,Arta”
Povestea Încoronării de la Alba Iulia din 15 octombrie 1922, la Centrul Cultural ,,Arta”

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal și Centrul Cultural „Arta” în colaborare cu Asociația Terra Dacica Aeterna și Asociația pentru Istorie Vie (parteneră a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia) organizează spectacolul de reconstituire istorică „Povestea Încoronării de la Alba Iulia din 15 octombrie 1922”.

Spectacolul va avea loc la Centrul Cultural „Arta”, marți, 20 septembrie 2022, ora 11:00.

Evenimentul este reconstituirea istorică a evenimentului din 15 octombrie 1922 de la Alba Iulia – Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Prin acest eveniment se realizează o imagine esențializată a specificului acestui episod istoric și o imagine suficient de largă și mai cuprinzătoare, care să reprezinte un real câștig pentru publicul participant. Tabloul Încoronării va fi pus în scenă de 5 personaje și va cuprinde deplasarea cortegiului regal, discursurile și încoronarea. Se vor prezenta ținutele regale, cu coroane și mantii, dar și istoricul acestui eveniment.

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE GRATUITĂ!

LECȚIA DE ISTORIE VIE, la Muzeul Municipal Dej
LECȚIA DE ISTORIE VIE, la Muzeul Municipal Dej

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal (MMD) și Centrul Național pentru Informare și Promovare Turistică Dej (CNIPT), în colaborare cu Asociația Terra Dacica Aeterna (TDA) vă invită SÂMBĂTĂ, 23 IULIE, ORA 15:00, la evenimentul interactiv LECȚIA DE ISTORIE VIE. TERRA DACICA AETERNA REDIVIVA!

Evenimentul va avea loc în Grădinile Muzeului Municipal Dej, str. 1 Mai, nr. 3.

Totodată, începând cu ora 10:00 va avea loc turul unor obiective din zona centrală.

Activitățile zilei de sâmbătă

  • Terra Dacica Aeterna revine la muzeul municipal cu exerciții ale legionarilor romani – efectuarea de manevre militare de inspiraţie romană („cuneum”, „testudo”, „sagitarium” etc.), cu comenzi în limba latină, şi exerciţii de luptă (unu la unu sau alte situaţii), prezentare – oferirea de informaţii legate de organizarea armatei romane, despre istoria dacilor, istoria Legiunii a V-a Macedonica, echipament militar şi civil etc.
  • Totul este completat cu exemplificări prin intermediul reenactorilor, implicarea publicului, cu deosebire a publicului tânăr, în desfășurarea reprezentației. Prezentările, realizate într-o manieră dinamică, sunt susţinute de specialişti în istorie. Vor fi prezentate formațiunii barbare (civili si militari), lupte între legionarii romani și războinicii barbari, sau în diferite tipuri de formații. Veți putea să practicați tirul cu arcul (în spaţiu special amenajat, atelierul va fi organizat de 2 dintre reenactori).
  • Luptele de gladiatori vor fi nelipsite – luptele vor reconstitui atmosfera unui amfiteatru al antichității și vor fi puse în scenă de reenactori cu pregătire în sporturile de contact. De asemenea vor avea loc reconstituiri de bătălii și ateliere interactive în tabăra trupei, pe tot parcursul zilei: monetărie; întreținere și reparații echipamente militare (realizate de armurierii trupei); fierărie; antrenamente de luptă (susținute de legionarii romani și de gladiatori); prelucrare lemn; prelucrare os; repetiții pentru dans; prezentare echipamente militare și civile; jocuri romane (moara, zaruri etc.); officina scriptoria și prezentare replici piese antice.
  • De asemenea, prin Centrul Național pentru Informare și Promovare Turistică Dej, începând cu ora 10:00, se va realiza turul următoarelor obiective: Sinagoga, Biserica Reformată, Palatul de Justiție, Biserica Romano-Catolică.

 Înscrierile se pot face la nr. de tel. 0264212525 sau printr-un mesaj direct pe paginile de Facebook și Instagram ale Muzeului Municipal Dej. Cele două grupuri tur, vor porni de la Muzeul Municipal și vor fi formate din maxim 10 persoane.

Ziua Internațională a Iei, sărbătorită la Muzeul Municipal
Ziua Internațională a Iei, sărbătorită la Muzeul Municipal

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal (MMD), Centrul Național pentru Informare și Promovare Turistică (CNIPT), alături de Centrul Județean pentru  Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj organizează în data de 24 iunie un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Iei.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Muzeului Municipal, unde vor fi organizate activități variate.

Începând cu ora 14:00 în Sala Multimedia vor rula scurte filmulețe cu tematică etnografică.

De la ora 15:00 în curtea Muzeului Municipal se vor desfășura ateliere de cusături, alături de Rus Voichița, brâie și mărgele alături de Anca și Daria Motogna, împletituri alături de Ina Bărbuță și alte meșteșuguri ce nu trebuie niciodată uitate, prin meșterii Elena Moldovan (tricotaj) și Trifan Adriana (decupaj și string art) din partea Asociației Porți către Suflet.

De asemenea vor participa cadre didactice din cadrul Clubului Copiilor, structura Dej cu o expoziție de mărgele și podoabe tradiționale, realizată prin Cercul de Etnografie, coordonat de prof. Madar Iulia.

Cercul de Pictură, coordonat de către prof. Loredana Tomșa, participă cu tehnici de decorare și pictură pe linguri de lemn.

Cercul Fotocineclub, coordonat de prof. Mureșan Delia, va realiza o expoziție de fotografie.

Cercul de canto clasic/ popular, coordonat de Ioan Morar din cadrul Clubului Copiilor structura Dej, va participa cu un moment artistic de interpretare în grup vocal de muzică tradițională.

Arta populară va fi prezentă și prin imagistica artistei Valentina Anichiței printr-un vernisaj ce se va deschide la ora 17:00 în sala de expoziție a muzeului dejean.

În cadrul portului femeiesc tradițional românesc, cămașa a constituit întotdeauna piesa principală, care evidenția în cel mai înalt grad - prin ornamentică, prin calitatea materialelor și a execuției - statutul social-economic și personalitatea purtătoarei. Numită local ie, cămeșe, spăcel sau ciupag, ea a intrat în conștiința publică cu prima denumire ce a și devenit generică.

 

 

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, la Muzeul Municipal Dej
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, la Muzeul Municipal Dej

Primăria Municipiul Dej organizează SÂMBĂTĂ, 14 MAI, ÎNTRE ORELE 17:00 – 24:00, la Muzeul Municipal  Dej evenimentul „NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR” ediția 2022, realizat și sub egida Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

 Evenimentul are ca și nucleu nu doar o trecere vie prin istorie ci și muzică. Istoria prinde sunet și imagine prin ateliere creative susținute de către Organizația Cercetașilor României – Dej și Asociația Terra Dacica Aeterna, tehnici de supraviețuire, contactul cu natura și reenactment istoric. Aceste experiențe vor fi acompaniate vizual de arta lui Tudor Costin și fotografia lui Cristian Lipovan. Totul va fi încununat sonor prin chitara lui Székely Pál și de echipa 3V Dome Solutions, dar și cu multe alte surprize!

PROGRAM

Ateliere

17:00 – 19:00 Ateliere de orientare cu busola, noduri și prim-ajutor alături de Cercetașii României

17:00 – 19:00 Atelier textile antice cu Doina Panov

19:00 – 24:00 Atelier monetărie, tehnică militară antică, lupte cu gladiatori alături de Terra Dacica Aeterna

17:30 – 24:00 Demonstrații ale Clubului de Robotică din cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej

Expoziții

19:00 – 24:00 Expoziția „Ein Mann wohnt im Haus der spielt mit den Schlangen” alături de artistul Tudor Costin care va și realiza o instalație artistică în timp real

17:00 – 24:00 Expoziția fotografică din seria „Places Suffering” alături de Cristian Lipovan

Muzică

17:30 – 20:00 Chitară live alături de Szekely Pal

20:00 – 21:00 Moment surpriză chitară

21:00 – 24:00 Muzică de relaxare și jocuri de lumini prin 3V Dome Solutions

Filme

17:00 – 18:30 Cartea Junglei (film pentru copii)

19:00 – 20:30 Sufletul petrecerii (comedie)

21:00 – 22:30 The Forest (horror)

GALERIILE MUZEULUI VOR FI ȘI ELE DESCHISE PUBLICULUI!

INTRAREA LA TOATE ACESTE EVENIMENTE ESTE GRATUITĂ!

 

Un eveniment realizat în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor, Asociația Terra Dacica Aeterna, Cercetașii României, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, 3V Dome Solutions, Tudor Costin, Cristian Lipovan, Szekely Pal.

Ziua Drapelului va fi marcată sâmbătă la Dej
Ziua Drapelului va fi marcată sâmbătă la Dej

Primăria Municipiului Dej și Garnizoana Dej organizează sâmbătă, 26 iunie, o ceremonie militar- religioasă, dedicată Zilei Drapelului Național al României.   

Evenimentul va debuta cu slujba de sfințire a drapelului în Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil", situată pe strada Gutinului, iar de la ora 9:30 drapelul, purtat de militari din Garnizoana Dej, va fi binecuvântat și înălțat pe catargul din Piața Bobâlna.

 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IEI
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IEI

 

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej vă invită joi, 24 iunie, începând cu ora 12:00, la o expoziție de porturi populare din Valea Someșului și la o prezentare a produselor tradiționale cu vânzare.

Sărbătorim astfel Ziua Universală a Iei prin strălucirea unor textile tradiționale românești, maghiare și armenești, dar și printr-un târg al meșterilor populari din zona Dej-Gherla. Celebrăm pleiada tradițiilor transilvănene în colaborare cu Asociația Meșterii Gherla, Asociația Teka, Filep Erzsebet Embroidery, Lavandia, Artiștii Populari din Dej, Rigo Turtă Dulce.

Evenimentul se va desfășura în curtea Muzeului Municipal Dej și în holul Librăriei Muzeului.

Participarea se va face respectând normele sanitare de protecție privind prevenirea infectării cu Sars-Cov-2.