O zi printre daci la Muzeul Municipal Dej

O zi printre daci la Muzeul Municipal Dej


Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej (MMD) în colaborare cu Asociația Terra Dacica Aeterna (TDA) dau viață trecutului. Sâmbătă, 26 februarie, de la ora 13:00, pasionații de istorie și nu numai sunt invitați la o zi printre daci alături de Andrei Mihai,  membru al Asociației Terra Dacica Aeterna.

De data aceasta vi-l prezentăm pe Andrei Mihai, unul din arheologii din asociația TDA, care-l interpretează pe Oroles și ne ține la curent cu ultimele noutăți de pe șantiere și ultimele descoperiri.

În viața civilă, Oroles, pe numele de dac, este orfevrier - reproduce bijuterii antice. Acestea sunt făcute cu atâta dibăcie, încât maestrul e nevoit să își ștanțeze numele pe spatele lor, ca să nu fie confundate cu piese de tezaur.

În timp de război, Oroles este recunoscut de departe - tarabostesul din Moldova care are o armură extrem de sofisticată, cu solzi de bronz și inele de fier. Desigur, și aceasta este o reproducere dintr-o descoperire arheologică.

EVENIMENTUL SE VA DESFĂȘURA ÎN MAXIME CONDIȚII DE SIGURANȚĂ PRIN RESPECTAREA TUTUROR MĂSURILOR IMPUSE DE CĂTRE AUTORITĂȚI ÎN CADRUL ACTUALEI SITUAȚII SANITARE!