Anunțuri

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu
Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Nr.9231/18.03.2024

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria Municipiului Dej, în calitate de titular, anunță publicul interesat asupra declanșării etapei de încadrare, conform HG 1076/2004, în vederea obținerii avizului de mediu pentru Amenajament pastoral Municipiul Dej, județul Cluj.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii și sugestii până la data de 08.04.2024 la APM Cluj, Calea Dorobanților, nr.99, bl.9B, cod 400609, tel 0264-410722, fax 0264-412914, e-mail: office@apmcj.anpm.ro

Municipiul Dej dorește achiziția de servicii pentru organizarea  spectacolelor cultural-artistice pentru evenimentele Toroc Fest și Zilele Municipiului Dej, ediția 2024
Municipiul Dej dorește achiziția de servicii pentru organizarea spectacolelor cultural-artistice pentru evenimentele Toroc Fest și Zilele Municipiului Dej, ediția 2024

Ofertanții care doresc să participe la procedură vor descărca documentația de atribuire de pe SICAP sau de pe site-ul primariei Dej, http://www.primariadej.ro/ sectiunea   Primaria Dej->ANUNTURI.  Solicitările de clarificări se vor formula, până cel târziu în a 6-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, la adresa de email: centrulculturalartadej@gmail.ro. Nu se acceptă solicitări de clarificări după această dată. Răspunsurile la solicitările de clarificări vor fi încărcate pe site-ul primăriei Dej, http://www.primariadej.ro/ secțiunea   Primaria Dej->ANUNTURI, în a 4 zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. La solicitările de clarificări venite dupa termenul limită indicat mai sus, autoritatea contractantă își rezerva dreptul de a nu formula răspuns.

Ofertele vor fi depuse în plic închis, opac, până la data și ora limită de depunere a ofertelor, adică 25.03.2024 ora 11:00. Ofertele depuse după data și ora limită de depunere a ofertelor vor fi returnate nedeschise. Ofertele se vor depune la Registratura Primăriei Municipiului Dej, str. 1 Mai, nr. 2, jud. Cluj.

Anexat este prezentată documentația de atribuire și caietul de sarcini, care pot fi descărcate de pe linkul următor Documentație și caiet de sarcini .

 

PRIMĂRIA DEJ ORGANIZEAZĂ LICITAȚIE PUBLICĂ
PRIMĂRIA DEJ ORGANIZEAZĂ LICITAȚIE PUBLICĂ

PRIMĂRIA DEJ

ORGANIZEAZĂ LICITAȚIE PUBLICĂ

 

Privind închirierea parcărilor situate în cartier Dl. Florilor si 1 Mai (Aurora, Pepineriei , Zefir, Orizont, Crangului, EC. Teodoroiu, Unirii, Luceafarului, Petuniei, Ghioceilor, Bisericii , Tomis)

(LOCURI RAMASE LIBERE DUPĂ LICITAȚIILE ANTERIOARE  )

          Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Dej, -Serviciul Tehnic, camera 35 începând cu data de 11.03.2024    INTRE ORELE          09,00-12,00.

     Data limită de depunere a ofertelor este  19.03.2024, ora 10,00.

     Evaluarea ofertelor se va face în data de 20.03. 2024, ora 11,00.                                                                         

Primar

Ing. Morar Costan

 

Anunțul în format pdf se poate descărca de aici : Anunț parcări 2024

 

Restricții de circulație la podul peste Someș
Restricții de circulație la podul peste Someș

Primăria Municipiului Dej anunță continuarea lucrărilor la podul peste Someș, în cadrul proiectului cu finanțare din fonduri europene ,, Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de str. 1 Mai (tronson 1 Mai 182 intersecție str. I.P. Reteganu, -Pod Someș- str. Libertății, -str. Bistriței până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej, inclusiv acces către Autobaza Transurb Dej și  modernizare Autobază Transurb SA.”

Astfel în intervalul 9 martie, ora 22:00- 10 martie, ora 06:00, se va interveni, la liftarea tablierului  situat între pila P2 și P3.

Pentru derularea în condiții de siguranță a intervențiilor  circulația la nivelul podului va fi închisă în intervalul 09.03.2024, ora 22:00- 10.03.2024, ora 06:00.

Pe perioada menționată se recomandă utilizarea rutelor alternative :

 - Cluj-Bistrița și retur: ruta Mica-Braniște-Beclean și retur;

-  Traseul Cluj-Baia Mare și retur: ruta Cetan-Vad-Fodora și retur

 

 

Anunţ privind proces verbal de afişare liste solicitanţi ANL
Anunţ privind proces verbal de afişare liste solicitanţi ANL

Afișat azi 07 . 03. 2024   ,  ora 12.00 

Nr.­­­­­­......................... din ......................

 

 

          PROCES VERBAL

 

Încheiat azi 07.03.2024, cu ocazia afișării  listei solicitanților care au acces la locuințe si a listei cuprinzând ordinea de prioritate ,  

in repartizarea locuințelor ANL pentru tineri , destinate închirierii , in Municipiul Dej .

 

         CONTESTAȚIILE SE POT DEPUNE ÎN TERMEN DE 7 ZILE DE LA DATA AFIȘĂRII, RESPECTIV DIN DATA DE 07.03.2024 ORA 12,00  

PANA IN DATA DE 14.03.2024 ORA 12,00   LA CENTRUL DE INFORMARE PENTRU CETATENI AL MUNICIPIULUI DEJ.

 

                                         

 Secretar comisie      ………………………………………..

 

Anuntul in format pdf se poate descarca de pe linkul urmator ANUNT PRIVIND PROCES VERBAL DE AFISARE LISTE SOLICITANTI ANL

 

 

 

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu
Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

 

Nr.   8042 / 06.03.2024

 

ANEXA NR. 5 G

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

            SC INGINERIE DRUMURI SI PODURI SRL prin ILIE DUNCA pentru MUNICIPIUL DEJ, cu sediul in Cluj Napoca, str. Augustin Presecan, nr.4, bl.T3, et.2, judetul Cluj, pentru proiectul ,,REABILITARE POD PESTE VALEA URIULUI PE DN 1C-DN17, ÎN MUNICIPIUL DEJ, STRADA LIBERTATII, CF 60144, 50890, 61524, JUETUL CLUJ,  anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM Cluj, fara evaluarea impactului asupra mediului si fara evaluarea impactului asupra corpurilor de apa, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul mentionat, propus a fi amplasat in propus a fi amplasat – in municipiul Dej, judetul Cluj.

            Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Cluj din Calea Dorobantilor, nr.99, Cluj-Napoca, cod 400609, tel. 0264 410 722, fax 0264 410 716, email office@apmcj.anpm.ro, in zilele de luni-vineri, intre orele 9-14, precum si la adresa de internet http://apmcj.anpm.ro.

              Publicul interesat poate inainte comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termne de 10 zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a autoritatii competente pentru protectia mediului.

           

 

Primar al Municipiul Dej

 

Ing. Costan MORAR

 

Anunţul în format pdf se poate descărca de pe linkul următor Anunţ mediu .

 

 

 

 

Este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, cu excepția motivelor fitosanitare
Este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, cu excepția motivelor fitosanitare

Arderile necontrolate de vegetație pot conduce la afectarea bunurilor, a locuințelor, a activităților comerciale și chiar la pierderea de vieți omenești, totodată pot fi afectate arii întinse care se pot extinde la păduri, afectând atât flora cât și fauna, în unele situații, în mod ireversibil!

În contextul incendiilor de vegetație tot mai frecvente, care deja depășesc cu mult media anilor anteriori, Instituția Prefectului – Județul Cluj, alături de autoritățile care dețin competențe în domeniu, aduc în atenția opiniei publice următoarele clarificări:

 Bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) reprezintă un set de norme pe care fermierii trebuie să le respecte pentru a primi plăți directe sau anuale prin intervențiile și măsurile prevăzute la art. 3 alin. (2) și (3) din Ordonanța de Urgență Nr. 195/2005 privind protecția mediului.

 Începând cu anul 2023, GAEC 3 prevede interdicția de a incendia miriștile, vegetația uscată și resturile vegetale pe terenurile arabile.

Această regulă este menită să protejeze mediul și să promoveze o dezvoltare durabilă.Această interdicție este aplicabilă pentru toate exploatațiile agricole, pentru toți fermierii care au la dispoziție terenuri arabile și/sau pajiști temporare. Aceștia nu trebuie să ardă miriștile și/sau resturile vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea-soarelui, rapiță ș.a.), inclusiv iarba/vegetația rămasă după cosirea/recoltarea pajiștilor temporare.

! ESTE INTERZISĂ Arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, cu excepția motivelor fitosanitare, conform GAEC 3, privind condițiile agricole și de mediu!

Începând cu anul 2023, se efectuează controale prin monitorizare (imagini satelitare), în mod permanent, pentru toți fermierii care depun cerere unică de plată.                       

 Articolul 98, alineatul 1, litera a din Ordonanța de Urgență Nr. 195/2005 privind protecția mediului prevede că sunt infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 30.000 lei (RON) la 60.000 lei (RON) următoarele fapte, dacă au fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală:

  1. arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice.

 În conformitate cu articolul 96, din Ordonanța de Urgență 195/2005 referitoare la protecția mediului, actualizată, se aplică sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legale după cum urmează:

 Constituie contravenție și sunt sancționate cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice, și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice. Printre obligațiile care, dacă sunt încălcate, atrag aceste sancțiuni, se numără:

  1. (...) Obligațiile persoanelor juridice de a realiza sisteme de automonitorizare și de a raporta autorității publice teritoriale de protecție a mediului rezultatele automonitorizării și/sau alte date solicitate.
  2. Obligațiile persoanelor juridice de a ține evidența strictă a substanțelor și preparatelor periculoase și de a furniza informațiile și datele cerute de autoritatea competentă pentru protecția mediului.
  3. Obligațiile persoanelor juridice de a identifica și preveni riscurile pe care substanțele și preparatele periculoase le pot prezenta asupra sănătății populației și mediului (...).

Articolul 16, din Ordonanța de Urgență 195/2005 referitoare la protecția mediului, actualizată, stabilește că avizul de mediu și acordul de mediu își păstrează valabilitatea pe toată perioada punerii în aplicare a planului sau programului, respectiv proiectului.

Aceste reguli sunt menite să protejeze mediul și să promoveze o dezvoltare durabilă. Fermierii trebuie să se conformeze normelor în vigoare pentru a evita pericolele generate de arderile de vegetație.

Ajutor de stat pentru sectorul apicol
Ajutor de stat pentru sectorul apicol

Prin OUG nr.14/ 28.02.2024 a fost instituită o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol.

Ajutorul va fi în cuantum de 5 euro ( 24,873 lei)/familia de albine și se acordă fiecărui beneficiar pentru numărul familii înscris în baza de date  națională ( gestionată de Agenția Națională pentru Zootehnie) la data de 31 decembrie 2023.

Potențialii beneficiari vor depune  o cerere ( Anexa 1) la direcțiile pentru agricultură județene, până în data de 11 aprilie 2024 ( inclusiv), însoțită de următoarele documente:

  1. Copie a BI/CI al solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/ procură notarială și o copie a BI/CI al/a reprezentantului legal/ împuternicitului;
  2. Copie a atestatului de producător ( în cazul solicitanților persoane fizice);
  3. Copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național Registrul Comerțului/ Registrul național al asociațiilor și fundațiilor sau alte acte în baza cărora își desfășoară activitatea, în cazul persoanelor juridice;
  4. Dovadă cont activ bancă/trezorerie;
  5. Copia documentului de înregistrare /autorizare sanitar- veterinară  a stupinei, eliberat de către DSVA județeană, respectiv a municipiului București, pe a cărei rază teritorială se desfășoară permanent activitatea stupinei.

Suma alocată pentru această schemă de ajutor de minimis este de 12.034.334 euro și provine din bugetul național.

Cererile pot fi depuse letric ( personal ( personal sau prin servicii de poștă/curierat ) sau electronic( în acest caz documentele trimise în copie vor purta sintagma ,, CONFORM CU ORIGINALUL”  și vor fi datate și semnate de beneficiar).

Adresa DAJ Cluj: mun. Cluj- Napoca, str. Fagului, nr.17, cod poștal 400483, tel. 0264-591752, e-mail: office@dadrcj.ro.

Pentru relații suplimentare, vă rugăm să vă adresați : dr. ing. bogdan constantin, ing. Rațiu Anca și ing. Gădălean Elena( la sediul DAJ Cluj) sau reprezentantului DAJ Cluj zona Dej: Tătar Petru Ioan.

Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej
Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej

Restricții de circulație pe strada 1 Mai, zona primăriei
Restricții de circulație pe strada 1 Mai, zona primăriei

Continua lucrările in cadrul proiectului ,, Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon în zona centrală a municipiului Dej".

Astfel, începând de mâine, 28.02. 2024, ora 8:30 până în data de 29.02.2024, se inchide accesul autoturismelor pe str. 1 Mai, porțiunea cuprinsă între zona Cercului Militar și intersecția cu str. Mihai Eminescu.

Se va circula cu restricții și dinspre sensul giratoriu zona Lupa Capitolina înspre str. Mihai Eminescu.

Conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze în zona afectată de lucrări și să utilizeze străzile adiacente acesteia. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe parcursul lucrărilor și vom face tot ce este posibil astfel încât lucrările să fie finalizate în timp cât mai scurt.

AJUTOR DE MINIMIS PENTRU CULTIVATORII DE CARTOFI
AJUTOR DE MINIMIS PENTRU CULTIVATORII DE CARTOFI

Începând cu data de 23.02.2024, producătorii agricoli care cultivă cartofi pentru consum pe minim 0,30 ha în anul 2024 pot solicita ajutorul prevăzut de H.G. nr. 150/22.02.2024 – privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de cartof de consum” în anul 2024.

Sprijinul acordat este în valoare de maxim 994,70 lei/ha (echivalentul a 200 euro/ha) și se acordă

proporțional cu suprafața cultivată.

Pot primi acest sprijin toți producătorii agricoli, atât cei organizați într-o formă juridică, cât și persoanele fizice, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

- cultivă cartofi destinați consumului uman pe minim 0,30 ha;

- dovedesc suprafața cultivată cu adeverință din Registrul agricol al UAT pe raza căreia este situat terenul agricol;

- obțin o producție de minimum 15 tone/ha, din care comercializează minim 6 tone/ha;

- valorifică producția pe piață până la data de 18 noiembrie 2024 (inclusiv);

- depun la DAJ documentele de vânzare (respectiv rapoarte fiscale de închidere zilnică/facturi/file din carnetele de comercializare) până pe data de 20 noiembrie 2024 (inclusiv);

- notifică în scris DAJ în vederea realizării controlului la fața locului cu 10 zile înaintea începerii recoltării (dar nu mai puțin de 48 de ore).

Potențialii beneficiari vor depune Cererile de înscriere în program (formular-tip, Anexa nr. 1) la DAJ până pe data de 20 mai 2024 (inclusiv), în format letric (prezentate personal sau prin trimise prin poștă/curier) sau în format electronic, însoțite de documentele suport de la punctele a) ÷ g) de mai jos:

a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, al/a reprezentantului

legal/împuternicitului;

b) copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2024 (în cazul persoanelor fizice);

c) împuternicire/procură notarială – în cazul depunerii cererii prin reprezentant legal/împuternicit;

d) copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional

al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului în baza căruia îşi desfăşoară activitatea;

e) dovadă cont activ bancă/trezorerie;

f) adeverinţa în original, care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, aferent anului 2024, suprafaţa de teren cultivată de solicitant cu cartofi pentru consum;

g) declarații pe propria răspundere, completate conform modelelor din Anexa nr. 2.

Programul este finanțat de la bugetul de stat, cu suma de 11.483.880 lei (echivalentul a 2.309.010 euro).

Dacă acest plafon se va depăși prin cererile declarate eligibile, sprijinul de 200 euro/ha se va reduce proporțional.

Pentru informații suplimentare, persoanele de contact din cadrul DAJ Cluj sunt dr.ing. Bordea Constantin și ing. Rațiu Anca ( tel. 0264-591752)

Exercițiu de alarmare publică „Miercurea Alarmelor"
Exercițiu de alarmare publică „Miercurea Alarmelor"

Primăria Municipiului Dej informează că în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, între orele 10:00- 11:00, va avea loc un nou exercițiu de alarmare publică „Miercurea Alarmelor". Exercițiul este desfășurat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Avram Iancu" în cadrul ”Săptămânii Protecției Civile” și presupune doar verificarea sistemelor de alarmare din municipiul Dej și întreg județul, iar populația nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor.

Expoziție- Concurs de Mărțișoare Hand Made, la Muzeul Municipal
Expoziție- Concurs de Mărțișoare Hand Made, la Muzeul Municipal

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, Liceul Tehnologic Special Dej, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Consiliul Județean Cluj, întâmpină primăvara prin Expoziția-Concurs de Mărțișoare Hand Made, aflată la a VI-a ediție.

Expoziția se va desfășura în data de 29 februarie 2024, orele 12:00, în cadrul Sălii de Conferință a Muzeului Municipal Dej. Participă școli din Municipiul Dej și comunele limitrofe, dar și din municipiile Cluj-Napoca, Baia-Mare, Bistrița, Gherla, Beclean, Sighetul-Marmației, București, Slobozia și din alte localități.

Din acest an, concursul de mărțișoare va cuprinde trei secțiuni cu câte trei premii fiecare, iar premierea elevilor va avea loc în cadrul festiv de desfășurare a expoziției de la Muzeul Municipal din Dej. Surpriza zilei va fi prezența actorului Bob Rădulescu ca și prezentator al evenimentului.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ!

Ședinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej
Ședinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej

În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1) și art. 134,  alin. (1) și alin.  (2)  din Ordonanța de Urgență privind Codul administrativ, vă facem cunoscut că se convoacă şedinţa ordinară  a Consiliului Local al Municipiului Dej care va avea loc            

în data de  29 februarie  2024, ora 1300

Lucrările ședinței se vor desfășura în Sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Dej, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Plan Urbanistic de Detaliu pe Strada Podgorenilor, Nr. 27.

2. Proiect de hotărâre privind modificare Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local Nr. 132/2021 pe Strada Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr. 8

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de concesiune pentru terenul situat în Dej, Strada Unirii, Nr.14, Bloc B3, Parter, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului (la apartamentul 21).

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de concesiune pentru terenul situat în Dej, Strada Mircea cel Bătrân, Nr. 2, Bloc N1, Parter, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului (la apartamentul 31).

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de concesiune pentru terenul situat în Dej, Strada 1 Mai, Nr. 29, Bloc C70, Parter, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului (la apartamentul 1).

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de concesiune pentru terenul situat în Dej, Strada Mărășești, Nr. 2, Bloc J, Parter, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului (la apartamentul 56).

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Actului adițional Nr. 1 la Contractul de concesiune Nr. 6/27951 din 18 noiembrie 2019.

8 Proiect de hotărâre privind acordarea scutirii de la plata taxei pentru prelungirea Autorizației de construire pentru S.C. MG TEC Industry S.R.L.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării de servicii de consultanță juridică și de reprezentare a intereselor Municipiului Dej.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 1 din Hotărârea de Consiliu Local Nr. 4 din 9 ianuarie 2024 privind aprobarea utilizării excedentului bugetar al Spitalului Municipal Dej.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului local, al bugetului instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții pe trimestrul IV al anului 2023.

12. Proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipiul Dej pentru cumpărarea imobilului înscris în Cartea Funciară Nr. 65800 Dej, Nr. cadastral 65800.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei solicitanților care au acces la locuințe și a listei cuprinzând ordinea de prioritate în repartizarea locuințelor A.N.L. pentru tineri, destinate închirierii, în Municipiul Dej.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării listei de investiții aprobată prin Hotărârea de Consiliu Local Nr. 12 din 31 ianuarie 2024.

Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise către consilieri, în format electronic, prin e-mail, începând cu data de 22 februarie 2024 și pe suport de hârtie către Comisiile de specialitate și președintele de ședință.

Depunere dosare finanțare nerambursabilă domeniul culte
Depunere dosare finanțare nerambursabilă domeniul culte

Nr.  5946  din 19.02.2024

A N U N Ț   D E    P A R T I C I P A R E

Primăria Municipiului Dej invită unitățile de cult din municipiul Dej, să depună proiecte pentru domeniul culte și documentația aferentă, în scopul rezolvării unor probleme urgente sau curente. Proiectele depuse vor fi evaluate și pe baza punctajelor obținute vor fi atribuite Contractele de finanţare nerambursabilă pe anul 2024.

Detalii privind depunerea documentației în vederea finanţării nerambursabile, pentru domeniul culte:

  1. Procedura aplicată pentru atribuirea Contractelor de finanţare nerambursabilă a proiectelor din domeniul culte pe anul 2021 este prevăzute în:
  • O.G. nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, aprobată cu modificările şi completările ulterioare prin Legea nr.125/2002;
  • H.G.nr.1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru  aplicarea prevederilor O.G. nr. 82/2001, cu modificările şi completările ulterioare.
  1. Valoarea fondurilor alocate: 511.000 lei
  2. Durata derulării proiectelor: 31 decembrie 2024
  3. Data limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 19 martie 2023
  4. Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect: Primăria Municipiului Dej, Strada 1 Mai, Nr. 2, Biroul C.I.C. (Registratura)
  5. Data, ora și locul deschiderii propunerilor de proiect: 20 martie 2022, ora 10:00, Primăria Municipiului Dej.
  6. Selecţia si  evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către Comisia de evaluare în perioada 21-26 martie 2022, rezultatele urmând a fi publicate pe sit-ul Primăriei Municipiului Dej - www.primariadej.ro.

Primar,

Morar Costan

Întreaga documentație necesară întocmirii dosarelor poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului Dej,  https://www.primariadej.ro/ , Secțiunea Informații publice: Finanțare Culte- 2024 sau accesând link-ul: Finantare culte