Anunțuri

Live - Ședința Consiliului Local din data de 25 februarie 2021
Live - Ședința Consiliului Local din data de 25 februarie 2021

Puteți urmări ședința Consiliului Local al Municipiului Dej în direct, accesând linkul de mai jos:

Live - Sedinta CL din 25 februarie 2021

Dezbatere publică in data de 10.03.2021
Dezbatere publică in data de 10.03.2021

Ședința Ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej
Ședința Ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej

      În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1) și 134 alin (1) și (2)  din Ordonanța de Urgență Nr. 57/2019  privind  Codul administrativ, se convoacă şedinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej care va avea loc în data  de 25  februarie  2021, ora 1300

          Lucrările ședinței se vor desfășura pe platforma on-line de videoconferință, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere din domeniul public al Statului Român și administrarea Regionalei C.F.R. Cluj în domeniul public al Municipiului Dej și administrarea Consiliului Local Dej, a imobilelor situate în Dej-Triaj, conform Anexei.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de atestare a persoanelor fizice pentru administrarea de condominii.

3. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Dej în Consiliul de administrație al Spitalului Municipal Dej.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea reducerii/scutirii de la plata impozitului pe clădiri și teren pentru Asociația ”Viitorul Copiilor Ramsau”  Dej.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea reducerii/scutirii de la plata impozitului pe clădiri și teren pentru Asociația Civilă a Maghiarilor Dejeni.

6. Proiect de hotărâre privind desemnarea consilierilor locali în comisia de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale Secretarului General al Municipiului Dej pentru activitatea desfășurată în anul 2020.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării suprafeței imobilului situat în Municipiul  Dej, Strada Fântânilor, înscris în C.F.  Nr. 60766.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea revocării Hotărârii Consiliului Local Nr. 7 din 30 ianuarie 2020.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism ”Plan urbanistic de detaliu pentru executarea lucrărilor de construire două locuințe familiale cuplate D+P, generat de imobilul situat în Municipiul Dej, Strada Fântânilor, Nr. 31, C.F. Nr. 56312, Nr. cadastral 56312.”

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism “Plan urbanistic zonal și a Regulamentului de urbanism aferent pentru executarea lucrărilor de construire clădire cu funcțiuni mixte S+P+2E, pensiune turistică urbană, amenajări exterioare, branșamente și împrejmuire imobil, generat de imobilul situat în Municipiul  Dej, Strada Țibleșului, Nr. 107, C.F. Nr.  61705, Nr. cadastral 61705.

11.Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Art. 11, alin. (1) al Regulamentului pentru stabilirea metodologiei de atribuire a terenurilor în baza Legii Nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, precum și a vânzării acestora, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 156 din  data de 28 noiembrie 2017.

12. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise în format electronic, prin e-mail, către consilieri, începând cu data de 19 februarie 2021 și pe suport de hârtie  către președintele de ședință și comisiile de specialitate.

Proiectele  de hotărâre au fost trimise pentru avizare/ depunere amendamente (dacă este cazul)  la:

Comisia juridică și de disciplină, pentru activități de protecție socială, muncă și protecția copilului;

Comisia pentru activități economico, -financiare și agricultură,

Comisia pentru activități de amenajare a teritoriului,urbanism,protecția mediului și turism,

Comisia pentru activități social-culturale, culte, învățământ, sănătate, familie și sport.

Expoziție dedicată zilei sculptorului Constantin Brâncuși
Expoziție dedicată zilei sculptorului Constantin Brâncuși

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej în colaborare cu Cercul de Pictură al Clubului Copiilor Dej organizează o expoziție dedicată zilei sculptorului Constantin Brâncuși.

Expoziția poate fi vizitată începând de vineri, 19 februarie, în holul Librăriei Muzeului Municipal Dej și va rămâne deschisă publicului până vineri, 26 februarie.

Dejenii sunt astfel invitați să admire opere ieșite din mâinile iscusite ale copiilor ce-și descoperă și dezvoltă veleitățile artistice în cadrul Cercului de Pictură dejean.

De asemenea pe paginile de Facebook Muzeul Municipal Dej și Muzeul Dej va fi urcat un colaj cinematografic realizat de însuși Brâncuși.

Născut la 19 februarie 1876, Brâncuși aduce contribuții inedite și enorme sculpturii contemporane. Expune pentru prima oară la Paris în anul 1906, iar pe parcursul carierei sale devine una dintre figurile centrale ale mișcării artistice moderne. Operele sale precum Sărutul și Pasărea în văzduh se remarcă prin eleganța formei ce combină arta populară românească și rafinamentul avangardei pariziene.

Dată fiind actuala situație sanitară provocată de epidemia SarS-CoV-2 vizitatorii sunt rugați să respecte măsurile de protecție și distanțare, impuse de către autorități. 

2 zone pentru vânzarea produselor specifice zilelor de 1 și 8 martie
2 zone pentru vânzarea produselor specifice zilelor de 1 și 8 martie

Primăria Municipiului Dej a stabilit două zone destinate comerțului ambulant cu produse specifice zilelor de 1 și 8 martie.

Vânzarea acestor produse se va putea realiza în zona Parcului Mic( platou) și zona UM în perioada 22 februarie- 8 martie.

Delimitarea zonelor și amplasarea comercianților va fi operată în perioada următoare de către administrația locală, nefiind permisă vânzarea în alte zone, pentru a nu fi obturate căile publice sau de acces și pentru desfășurarea unui comerț decent.

ANUNȚ  PENTRU  AGENȚII  ECONOMICI
ANUNȚ  PENTRU  AGENȚII  ECONOMICI

În conformitate cu prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă Primăria Municipiului Dej vă informează că:

 Toţi agenţii economici, persoane fizice şi juridice, care îşi desfăşoară activitatea pe raza Municipiului Dej au obligaţia de a obţine acordul de funcţionare care se emite de către Primarul Municipiului Dej.

 Pentru agenţii economici autorizaţi prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcţionare se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

 Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţii şi se sancţionează conform prevederilor legale.

 Documentaţia necesară emiterii acordului şi a fişei de valabilitate se depune la camera 12.

 De asemenea, agenții economici care au depus documentațiile sunt invitați să își ridice de la camera 12 acordurile de funcționare și/sau fișele de valabilitate emise.       

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ- COD GALBEN
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ- COD GALBEN

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00
Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării

      În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.
      Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.
       Notă: Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 21:00
Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării

      Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70...75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 21:00 – 13 februarie, ora 21:00
Fenomene și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei

      În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90...100 km/h și va spulbera zăpada.

Curse speciale pentru elevi la Dej
Curse speciale pentru elevi la Dej

În vederea creșterii siguranței și protecției elevilor care utilizează mijloacele de transport în comun, Primăria Municipiului Dej a solicitat societății Transurb introducerea de autobuze, special pentru transportul elevilor.

Astfel începând de miercuri 10.03.2021 se vor introduce pe mai multe linii din municipiu, transporturi speciale gratuit pentru elevi după următorul program:

 • pe linia Dealul Florilor – Centru, cu plecare din Dealul Florilor- ora 07:30
 • pe linia Pintic - Ocna Dejului – Centru, cu plecare din Pintic la ora 07:00 și din Ocna Dejului la ora 07:30
 • pe linia Triaj – Centru, cu plecare din Triaj la ora 07:30
 • pe linia Competrol – Centru, cu plecare din Competrol la ora 07:30
 • pe linia Șomcutul Mic- Centru, cu plecare din Șomcutul Mic la ora 07:20 și din Viile Dejului la ora 07:30.

Datorită programului variat de terminare a cursurilor între orele 11:00 -14:00, elevii vor putea să se întoarcă acasă utilizând tot gratuit autobuzele de linie, având în vedere că între orele menționate nu se înregistrează aglomerație pe mijloacele de transport în comun.

Administrația locală roagă cetățenii să nu utilizeze liniile speciale pentru transportul școlarilor, pentru că în paralel cu fiecare cursă pentru elevi, vor pleca și cursele obișnuite de transport în comun.

De asemenea se recomandă păstrarea regulilor de distanțare și protecție în mijloacele de transport în comun, toate autobuzele având marcaje corespunzătoare și fiind dotate cu aparate cu dezinfectant pentru mâini, iar dezinfecția autobuzelor se realizează de 2 ori într-un schimb de lucru.

 

Avertizare hidrologică
Avertizare hidrologică

Primăria Municipiului Dej informează că potrivit atenționării hidrologice nr.13 din 05.02.2021 emisă de către Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, râurile din bazinele hidrografice: Someş – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dej, Someşul Mic – bazin superior, Crişul Repede – bazin superior şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ciucea precum și Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, se află sub incidența

COD GALBEN în intervalul 05.02.2021 ora 14:00 – 08.02.2021 ora 16:00

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE.

De asemenea COD GALBEN în intervalul 06.02.2021 ora 18:00- 08.02.2021, ora 16:00, pe râul Someș pe sectorul aval S.H. Dej.

Totodată COD PORTOCALIU În intervalul 06.02.2021 ora 08:00 – 08.02.2021 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someş – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Dej.

Se ridică ȋncepând cu data 05.02.2021 ora 14:00 Avertizarea Hidrologică din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

 

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.  

Anunț privind etapa de încadrare pentru proiectul ,,MODERNIZARE STRĂZI ÎN MUNICIPIUL DEJ – 49 STRĂZI”
Anunț privind etapa de încadrare pentru proiectul ,,MODERNIZARE STRĂZI ÎN MUNICIPIUL DEJ – 49 STRĂZI”

MUNICIPIUL DEJ, cu sediul în municipiul Dej, strada 1 MAI, nr. 2, județul CLUJ, titular al proiectului “MODERNIZARE STRĂZI ÎN MUNICIPIUL DEJ – 49 STRĂZI” JUDEȚUL CLUJ, propus a fi realizat în municipiul Dej, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Cluj, fără evaluarea impactului asupra mediului și fără evaluarea impactului asupra corpului de apă, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul menționat, propus a fi amplasat în municipiul Dej, județul Cluj.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Cluj din Calea Dorobanților, nr. 99, Cluj-Napoca, cod 400609, tel. 0264 410 722, fax 0264 410 716, e-mail office@apmcj.anpm.ro, în zilele de luni-vineri între orele 9:00-14:00, precum și la adresa de internet http://apmcj.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Live - Ședința Consiliului Local din data de 28 ianuarie 2021
Live - Ședința Consiliului Local din data de 28 ianuarie 2021

Puteți urmări ședința Consiliului Local al Municipiului Dej în direct, accesând linkul de mai jos:

Live - Ședința Consiliului Local din data de 28 ianuarie 2021

Cod galben de intensificări ale vântului
Cod galben de intensificări ale vântului

Primăria Municipiului Dej informează, potrivit atenționării nr.12, emisă de către Ministerul Mediului – Administrația Națională de Meteorologie, că  județul Cluj se află sub incidența ,,COD GALBEN” până 25 ianuarie, ora 19:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h.
În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Ședința Ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej
Ședința Ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej

      În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1) și 134 alin (1) și (2)  din Ordonanța de Urgență Nr. 57/2019  privind  Codul administrativ, se convoacă şedinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej care va avea loc în data  de 28 ianuarie  2021, ora 1300

          Lucrările ședinței se vor desfășura pe platforma on-line de videoconferință, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

 

1.  Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a Unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Dej, pentru anul școlar 2021 – 2022.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea desemnării reprezentantrului Municipiului Dej în Adunarea Generală a Acționarilor Societății Tetarom S.A.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea desemnării reprezentantului Municipiului Dej în Adunarea Generală a Acționarilor Societății Centrul Agro – Transilvania S.A. Cluj.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei Nr. 1, Capitolul IV, art. 470, alin. (5), la HCL 131/22.12.2020 privind aprobarea taxelor locale pe autovehicule de transport marfă cu masă totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, pe anul 2021.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acțiuni/lucrări de interes local ce se vor efectua pe domeniul public sau privat al Municipiului Dej, de către persoanele beneficiare de venit minim garantat, conform prevederilor Legii Nr. 416/2001, pe anul 2021.

6. Proiect de hotărâre privind acceptarea ofertei de donație a unui teren aflat în proprietatea domnului Todica Alexandru Florin și introducerea acestuia în domeniul public al Municipiului Dej.

7.Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii contractului de concesiune pentru terenul situat în Dej, str.Mărășești, nr.9, Bl.F2, parter, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului.

8.Proiect de hotărâre privind rectificarea suprafeței imobilului înscris în Cartea Funciară nr.63657 Dej.

9.Proiect de hotărâre privind rectificarea suprafeței imobilului înscris în Cartea Funciară nr.52244  Dej.

10.Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrii imobilului situat în Municipiul Dej, str.Mircea cel Bătrân, înscris În cf Dej 60087 cu număr cadastral 60087.

11.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului Municipiului Dej în anul 2021.

12.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului Spitalului Municipal Dej în anul 2021.

13.Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul “Construire pod peste valea Jichis(Salca) pe strada Slatinei, in Municipiul Dej”

14.Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise în format electronic, prin e-mail, către consilieri, începând cu data de 22 ianuarie 2021 și pe suport de hârtie  către președintele de ședință și comisiile de specialitate.

Proiectele  de hotărâre au fost trimise pentru avizare/ depunere amendamente (dacă este cazul)  la:

Comisia juridică și de disciplină, pentru activități de protecție socială, muncă și protecția copilului;

Comisia pentru activități economico, -financiare și agricultură,

Comisia pentru activități de amenajare a teritoriului,urbanism,protecția mediului și turism,

Comisia pentru activități social-culturale, culte, învățământ, sănătate, familie și sport.

Anunț consultare publică
Anunț consultare publică

Consultare publică în vederea finalizării Planului de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier pe sectorul de drum național care traversează localitatea

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., cu sediul în bdul. Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, organizează în perioada 15.01.2021-29.01.2021 consultări publice în vederea finalizării Planurilor de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier în localitățile traversate de drumurile naționale care au înregistrat un trafic anual mai mare de 3 milioane treceri de autovehicule, în conformitate cu prevederile legii nr.121/2019 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambient.

 

Propunerile de Planuri de acțiune și hărțile de zgomot pot fi consultate la adresele de internet: http://www.cnadnr.ro/ro/transparenta/e-cerere/accesul-la-informatiile-de-interes-public/harti-strategice-de-zgomot și http://management-zgomot.cnadnr.ro.

 

Publicul interesat poate transmite comentarii / opinii / observaţii privind documentele menţionate, în scris:

 

 • la sediul CNAIR SA. din București, bdul. Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, cod poștal 010873,
 • prin fax la nr. 021.312 09 84 sau
 • prin e-mail la adresa: management-zgomot@andnet.ro până la data de 29.01.2021, ora 16:00.   

 

Finalizare proiect ,,Soluții informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative si reducerea birocrației la nivelul Municipiului DEJ”
Finalizare proiect ,,Soluții informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative si reducerea birocrației la nivelul Municipiului DEJ”

Primăria Municipiului Dej a finalizat implementarea proiectului ”Soluții informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative si reducerea birocrației la nivelul Municipiului DEJ”, proiect  cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

      Scopul proiectului constă în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul Municipiului Dej, prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Rezultatele:

 •  Proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivel local.
 • Arhivare electronică, captură documente, fluxuri de lucru cu documente, registratură electronică și management arhivă fizică de documente, portal web platformă integrată
 • Retro-digitalizarea unui număr de cca. 20.000 dosare;
 •  Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului pentru aplicarea soluțiilor informatice implementate în cadrul proiectului.
 • Proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivel local.

    Valoarea totală a proiectului este de 2.309.136 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă este de 98% din valoarea eligibilă a proiectului, iar cofinanțarea eligibilă a Municipiului Dej este în valoare de 46 182,72 lei.

Soluțiile informatice implementate în cadrul proiectului pot fi accesate pe site-ul Primăriei Municipiului Dej www.primariadej.ro, secțiunea Servicii online.

Mai multe informatii despre proiect pot fi gasite pe pagina Fonduri europene - Primăria Municipiului Dej (primariadej.ro)