Film documentar despre una dintre capodoperele sculptorului Constantin Brâncuși

Film documentar despre una dintre capodoperele sculptorului Constantin Brâncuși


Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej (MMD) prezintă un eveniment dedicat sculptorului Constantin Brâncuși. La data de 19 februarie, ziua celui mai cunoscut artist român, muzeul dejean prezintă publicului, prin platforma sa online de facebook, Muzeul Municipal Dej, un scurt film documentar despre una dintre capodoperele sculptorului Constantin Brâncuși, Coloana Infinitului.

Acest eveniment va continua printr-o colaborare cu Asociația Terra Dacica Aeterna (TDA) și Asociația pentru Istorie Vie Alba Iulia. Detaliile istoriei vii se vor reflecta în miniaturi ale diverselor construcții laice și religioase din Dacia romană, machete, realizate minuțios, cu detalii artistice și arhitectonice, prin care se redau imagini vii ale unor confruntări între romani și daci, a vieții în castrele romane și nu numai. Expoziția poate fi vizitată între 18 februarie și 31 martie în Sala de Conferințe a Muzeului Municipal Dej.

Totodată Biblioteca Municipală Dej organizează o expoziție de carte dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, expoziție ce poate fi admirată și gândită între 18 – 26 februarie. Expoziția va fi disponibilă și pe platforma de Facebook a Bibliotecii Municipale.

Intrarea și vizitarea expozițiilor se realizează în condiții de maximă siguranță prin respectarea legislației în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.