ȘEZĂTOARE LA MUZEUL MUNICIPAL DEJ

ȘEZĂTOARE LA MUZEUL MUNICIPAL DEJ


Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Școala Populară de Arte “TUDOR JARDA” Cluj-Napoca - instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, organizează în data de 23 iunie 2023, în intervalul orar 15:00-19:00, la Muzeul Municipal Dej, evenimentul intitulat Șezătoare la muzeu.

Dedicat sărbătorii românești a portului popular - Ziua Iei (celebrat anual pe 24 iunie), evenimentul este menit să promoveze obiceiurile și tradițiile românești, poziționând tehnicile de cusut și țesut tradiționale la rang de cinste.

La eveniment vor participa cursanții secţiilor de Țesut-Cusut și Tehnici în Țesut-Cusut împreună cu expert Ioana Mureșan, va avea loc o prezentare de costume populare completată de cântece și obiceiuri românești și totodată se vor organiza câteva ateliere: cusut pentru începători, cusut pentru avansați, țesut mărgele, țesut la război de brâie și bete.

Pe parcusul evenimentului, participanții vor putea viziona și o serie de documentare, precum Drumul cânepii, Povestea cămășii de cânepă, Laurul hainelor, Umbrele nunților uitate.

Participarea la eveniment este gratuită!