Lansare de carte la Muzeul Municipal Dej

Lansare de carte la Muzeul Municipal Dej


 

Sala de Conferințe a Muzeului Municipal Dej găzduiește vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 19:00, lansarea cărții „Darul Elisei”, roman semnat de către Vladu Ionelia.

Ionelia Vladu s-a născut în oraşul Drobeta-Turnu Severin, iar la 19 ani s-a mutat în Cluj-Napoca. Este absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“, secţia română-franceză, şi este profesor de limba franceză la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu“ din Dej. Experienţa ca asistent Comenius în Marea Britanie a fost definitorie pentru alegerea traseului ei profesional ca profesor de limbi străine. Adoră să predea şi limba română pentru comunitatea maghiară din Dej, oraşul unde locuieşte din 2010. De asemenea, are o pasiune nestăvilită pentru cărţi şi pentru scris.

Romanul, sub semnătura autoarei Vladu Ionelia, este format din două părți, prima parte cuprinde 22 de capitole, a doua parte cuprinde 17 capitole, plus un epilog. Prima parte prezintă povestea de viață a trei femei și modul cum poveștile lor se intersectează și ajung să se îmbine. În partea a doua cititorul se va întâlni cu unul dintre cele mai puternice personaje care dă dovadă de o tărie de carater tipic adolescentină. Așadar, se poate spune că romanul cuprinde doua vârste bine delimitate: copilăria si adolescența, ambele văzute din lumina de amiază a adultului matur, Elisa, care leagă toate personajele, spune chiar autoarea romanului.

INTRAREA LA ACEST EVENIMENT ESTE GRATUITĂ!