Ajutor de stat pentru sectorul apicol

Ajutor de stat pentru sectorul apicol


Prin OUG nr.14/ 28.02.2024 a fost instituită o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol.

Ajutorul va fi în cuantum de 5 euro ( 24,873 lei)/familia de albine și se acordă fiecărui beneficiar pentru numărul familii înscris în baza de date  națională ( gestionată de Agenția Națională pentru Zootehnie) la data de 31 decembrie 2023.

Potențialii beneficiari vor depune  o cerere ( Anexa 1) la direcțiile pentru agricultură județene, până în data de 11 aprilie 2024 ( inclusiv), însoțită de următoarele documente:

  1. Copie a BI/CI al solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/ procură notarială și o copie a BI/CI al/a reprezentantului legal/ împuternicitului;
  2. Copie a atestatului de producător ( în cazul solicitanților persoane fizice);
  3. Copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național Registrul Comerțului/ Registrul național al asociațiilor și fundațiilor sau alte acte în baza cărora își desfășoară activitatea, în cazul persoanelor juridice;
  4. Dovadă cont activ bancă/trezorerie;
  5. Copia documentului de înregistrare /autorizare sanitar- veterinară  a stupinei, eliberat de către DSVA județeană, respectiv a municipiului București, pe a cărei rază teritorială se desfășoară permanent activitatea stupinei.

Suma alocată pentru această schemă de ajutor de minimis este de 12.034.334 euro și provine din bugetul național.

Cererile pot fi depuse letric ( personal ( personal sau prin servicii de poștă/curierat ) sau electronic( în acest caz documentele trimise în copie vor purta sintagma ,, CONFORM CU ORIGINALUL”  și vor fi datate și semnate de beneficiar).

Adresa DAJ Cluj: mun. Cluj- Napoca, str. Fagului, nr.17, cod poștal 400483, tel. 0264-591752, e-mail: office@dadrcj.ro.

Pentru relații suplimentare, vă rugăm să vă adresați : dr. ing. bogdan constantin, ing. Rațiu Anca și ing. Gădălean Elena( la sediul DAJ Cluj) sau reprezentantului DAJ Cluj zona Dej: Tătar Petru Ioan.